Introduktion

Forestil dig, at du kunne designe en bakteriel biosensor, som kan hjælpe læger med at detektere kræft tidligere og derved redde liv, eller en bakterie, som kan finde plastik i havet og nedbryde det, eller måske noget helt tredje. I Biosensor-øvelsen skal du ikke blot forestille dig, hvordan du kan bruge bioteknologi til at løse problemstillinger. Du kan designe din egen biosensor og dernæst lave og teste den i laboratoriet.

Du vil bruge de samme bioteknologiske metoder, som forskere og universitetsstuderende bruger. Det tager én dag at lave biosensoren. Når du har testet din biosensor, kan du dele den med andre elever og danske universitetsstuderende. Du kan også være heldig, at din biosensor bliver indsendt til iGEM - den største internationale konkurrence for syntetisk biologi. Vi håber, at øvelsen vil inspirere dig til at se, hvordan bioteknologi kan bruges til at løse nationale og globale udfordringer.

bagsværd-test1

Ved hjælp af Biosensor-kittet kan du lave mere end 500 biosensorer. Hvilken biosensor du laver er helt op til dig. Det er dog ikke muligt at detektere alt med Biosensor-kittet. Har du en god ide til en biosensor eller har du ellers nogle spørgsmål, ris eller ros, så kan du skrive til Biosensor-teamet på  biosensor@bio.dtu.dk

Hvis det alt sammen er lidt overvældende, så husk at du her på hjemmesiden kan finde videoer, teori og anden information. Da hjemmesiden stadig er under udvikling, må du desværre være tålmodig indtil hjemmesiden er fuld live i august, når Biosensor Niveau 1. Billederne på denne side er fra, da elever fra 3.g. på Bagsværd Kostskole i efteråret 2016 var i laboratoriet for at lave biosensorer.

bagsværd-test2