Undervisningsforløb til Biosensor

Mangler du inspiration eller undervisningskoncepter til dine biosensor forsøg?

I Biotech Academy har vi udviklet et helt undervisningsforløb med udgangspunkt i Biosensor forsøgene, baseret på undersøgelsesbaseret læring (UBNU).

Forløbet består af 3 dele:

  • (Introduktion)
  • Del 1 – Protokol sammensætning
  • Del 2 – Hypotesedannelse
  • Del 3 – Byg en Biosensor

Forløbet er tiltænkt som en måde at skabe en dynamisk læringsmetode hvor praksis kommer før teori, med laboratorieundervisning. Forløbet skal ses som et supplement til Biosensor forsøgene, og blev oprindeligt udarbejdet som en UBNU (Undersøgelses Baseret Naturvidenskabelig Undersøgelse) heldags workshop på Future Scientist Summercamp. Forløbets del 1. kan derfor ikke udføres uden DNA oprensning kit, som ikke er en del af vores Biosensorkit. Ekstra materialet består i et genoprensningskit ‘Genomic DNA Purification Kit’ (eller lignende kit) som kan købes fra flere forhandlere. Del 2. gør brug af både case 1 og case 2, og kan derfor supplementere biosensor forsøgene direkte. Del. 3 er en teoretisk udfordring, der ikke kræver et laboratorie, og kan tillægges både case 1 og case 2.

Figur 1. UBNU’s (Undersøgelses Baseret Naturvidenskabelig Undervisning) 6F model, som er den konceptuelle læringsmetode som står bag dette undervisningsforløb. Ideen er at FANGE elevens interesse på baggrund af lille forudsætning, derefter FORSK/FORKLAR/FEEDBACK for at bygge teori på erfaring og skabe en sult efter at kende teorien. Til sidst rundes der af med FORLÆNG for at perspektivere til et større billede. Hvis det større billede igen kan FANGE interessen, da er man sikker på, at man er nået i mål.

Nedenunder i Figur 2. kan man se en overordnet tidshorisont af hele forløbet . Husk på at alle delene i forløbet er uafhængige af hinanden, og kan fravælges for at spare tid. Det er tilgengæld en fordel at bruge god tid på del 2, da denne del er en direkte forlængelse af selve Biosensor case 1 og case 2 forsøgene og kræver en del laboratorietid. De “+ 55 minutter ” i del 1. hører til et ekstra DNA oprensnings laboratorieforsøg som case 1 og case 2 ikke tilbyder.

NB. Se ‘Samtlige nødvendige filer‘ nedenfor, for et dokument med mere dybdegående og forklarende tidshorisont

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.